HATAY / ANTAKYA - Toki Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu

eTwining Projeleri

Mrt

Kuruculuğunu Okulumuz öğretmenlerinden Aysun Aşkaroğlu ve İspanya'dan Maria yolanda maria Diaz'ın yürüttüğü ve Akdeniz Bölgesi'nde yaşantısını sürdüren karetta karettalara dikkat çeken eTwinning projesi 1/E sınıfı öğrencileri ile yürütülmektedir. Proje kapsamındaki her okul yaşadıgı bölgedeki Caretta Caretta kaplumbağasını, özelliklerini ve habitatını araştıracak. Okullar, Avrupa'nın uzak ve farklı yerlerinde olmalarına rağmen özelliklerinin çok benzer olduğu ve kaplumbağanın tüm bu ortamlarda yaşayabilmesi için faydalı olduğu sonucuna varacak. Bu nedenle kaplumbağanın içinde yaşayabilmesi için doğaya, çevreye özen göstermeleri gerektiğini öğrenecekler.Proje 2022 Nisan'da sona erecek

Ekm

"Our Green Hearts" Projesi

''Ağaçlarımız, geleceğimiz" düşüncesiyel, günümüzde orman yangınları ve ormansızlaşma sorununu disiplinler arası bir şekilde ele alıyor. Ağaçların faydaları, farklı ülkelerden gelen öğrenciler arasındaki çevrimiçi işbirlikçi çalışmalarla aktarılmaya ve dikkat çekilmeye çalışacaktır. Okulumuz Müdür Yardımcısı M. Murat Güvenoğlu ve okulmuz proje ortaklarından birisidir

Ekm

Projemizin amacı ;çevreyi koruma bilinciyle hareket ederek ,var olan kaynakların sonsuz değil, kısıtlı olduğunu bilerek harcamak, gereksiz yere kaynak kullanılmasını engellemek atıkların ayrıştırılması sonucu çöp yığınlarından kurtulmak ve en önemlisi atık olarak sınıflandırılan birçok malzemeyi tekrar değerlendirip kullanıldığını anlamak ve kullanıma sunmaktır. Okuluumuz Müdür Yardımcısı Murat Güvenoğlu da bu projeye dahil olan 10 ortaktan bir tanesidir.

Ara

Okulumuz 2/DSınıf Öğretmen Ayla MAZMANOĞLU ve sınıfının katılmış olduğu Short Storıes with Great Morals adlı e twinning projesinin  amacı,öğrencilerin fabllar aracılığıyla ahlaki değerleri keşfetmelerine izin vermektir.Yabancı katılımcılarla birlikte yürütülen  projenin etkinlikleri devam ediyor. Öğrenciler proje kapsamında öğretmenleri  ile birlikte 11/12/2020 tarihinde online toplantıya katılmışlardır.97 katılımcının bulunduğu online toplantıda Aslan ile Fare fablı izlenmiş ve sonrasında çok dilli bir değerler eğitimi posteri oluşturulmuştur. Katılımlarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Çalışkan Arılar Anasınıfı D şubesi Öğretmeni Adeviye Duman ve öğrencilerinin  ortak olduğu Okulöncesi Eğitim Renklerle Renklenecek projesi başlıyor. Proje Öğrencilerin renkleri kalıcı ve kolay öğrenebilmesi için renklerin çeşitli etkinliklere entegre edilerek uygulanmasını amaçlanmaktadır.

Ara

Okulumuz Sınıf Öğretmeni Aysun Aşkaroğlu koordinatörlüğünde, 4/G sınıfı öğrencileri yeni bir projeye başlıyorlar."Teaching Music With Clil" adlı projede amaç müzik ile dil öğrenimini desteklemektir. İçerik ve Dil Entegre Öğrenme, yaşam boyu öğrenme için temel yeterlilikleri geliştirmek için değerli bir yöntemdir. Projemizde Müzik dersi kazanımlarını İngilizce ile ilişkilendirip, 7/11 yaş arası öğrencilerimizin bir dil öğrenmesine katkı sunacağız. Projede farklı ülkelerden 17 okul yer almaktadır. Şimdiden  projede yer alan öğrencilere ve velilere teşekkür ederiz.

OKULUMZ İDARECİ ve  ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN KAZANILAN  KALİTE ETİKETLERİ

Kas

Toki Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu öğrencileri tüm dünyada 11 - 25 Ekim tarihleri arası kutlanan CODEWEEK Haftasını başarı ile yamamaladı. Geleceğin dili olan kodlama konusunda farkındalık sağlanarak öğrenciler katılım belgesi ile ödüllendirildi.

Kas

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Aysun Aşkaroğlu ve Gebze Fevzi Çakmak İlkokulu Sınıf Öğremeni Pınar Onan'ın yürüttüğü yeni bir eTwining projesi olan '' DESİNGER TİNY HANDS'' projesi başlamıştır.

Öğrencilerin 21. Yüzyıl Beceri ve Tasarım Atölyelerine hazırlık yapmalarını sağlayacak bu proje 9 ülke ve 25 katılımcı ile gerçekleştirilecektir.

Kas

Okulumuz 4/G sınıf öğrencileri ve Öğretmenleri Aysun Aşkaroğlu yeni bir eTwining projesine başladı. Kuruculuğunu Aysun Aşkaroğlu ve Samsun Çarşamba Dumlupınar İlkokulundan Murat Gül'ün yürüttüğü proje 10 ülke ve 21 üye öğretmen ile gerçekleşecektir.

Virüsün Kol Gezdiği Şu Günlerde İlaç Gibi Bir eTwinning Projesi Başlıyor

Okulumuz Sınıf Öğretmeni Mehtap ATA ve 4/D sınıfı öğrencileri yeni eTwinning projeleri "Miniklerle Sağlık Okuryazarlığı (Health Literacy with Kids)" ile 7-12 yaş grubundaki öğrencilerin temel sağlık konularındaki farkındalıklarını arttırmayı hedeflemektedir. Proje ülkemizin çeşitli illerinden ve yurt dışından ortakları olan uluslararası bir projedir. Başarılar diliyoruz...

Ock

TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu 3/G sınıfı öğrencileri "Happy Kıds Wıth Scamper" adlı eTwinning projesine dahil oldular. Öğrencilerimiz eTwinning ile tanışmış oldular.

Kas

Okulumuz 1-B sınıf öğrencileri sınıf öğretmeni İlknur ERDEM rehberliğinde Azerbaycan ve Türkiye ortaklı eTwinning  "Kendime Yetiyorum" projesi ile öğrencileri günlük yaşam becerileri kazanıyorlar.Öğrenciler proje kapsamında,Dişlerimi fırçalıyorum,saçlarımı tarıyorum,yatağımı toplıyorum,kahvaltımı yapıyorum ve ayakkabımı bağlıyorum etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Eylül 2019 Mayıs 2020 tarihleri arasında yürütülecek proje etkinlikleri ile 2023 eğitim vizyonu ışığında öğrencilerin hayatlarında karşılaşacakları sorunların kendi başlarına üstesinden gelebilme ve bunları yaparak yaşayarak kendilerine yetmeyi öğreneceklerdir.